Rutil Jewelry | Vi i verkstaden

Kreativitet, lyhördhet, noggrannhet, erfarenhet, lekfullhet…

I vår verkstad möter du olika personligheter med olika specialistkunskaper men med samma starka engagemang för våra kunder. När vi med förenade krafter skapar ett smycke som gör dess ägare lycklig – då blir vi också lyckliga.


Louise

Det är bara en meter mellan butiksdisken och arbetsbänken där Louise skapar sina unika smycken. Och det är just här, i närheten mellan kundens önskningar och hantverket för att förverkliga dem, som guldsmeden Louise trivs allra bäst. Med gedigen utbildning och tjänstgöring hos välrenommerade guldsmeder som grund, driver Louise den kreativa utvecklingen vidare.


Krister

Närmast intill Louise, både i verkstaden och som sambo, finns Krister. Med sju års utbildning i Finland och Danmark lade han en stabil grund för sin yrkesbana som guldsmed. Efter fjorton års arbete bakom kulisserna hos Sandström de Wit i Linköping arbetar han nu fullt synlig i ateljén. Kristers specialitet är juvelarbete, att förbereda smycken för steninfattningar, i nära samarbete med Lek.


Lek

Till höger i verkstaden, vid mikroskopet, har Lek (uttalas Lejk) sin arbetsplats. Med precisionsverktyg och maximal noggrannhet infattar hon diamanter och andra slipade ädelstenar i de smycken som vi tillverkar. Leks långa erfarenhet i  krävande yrket som juvelfattare har Lek utövat i 14 år vilket borgar för perfekt resultat i varje unikt smycke. Lek är också stenslipare och skicklig handgravör.


Rolf

Fortfarande, efter mer än 50 år i guldsmedsyrket, bidrar nestorn Rolf med sin erfarenhet och arbetsglädje i verksamheten. För Rolf är ingen uppgift omöjlig. Det är tryggt att veta när du behöver hjälp med ändring eller reparation av ett värdefullt smycke. Rolf är också företagets specialist när det gäller gravyr på prispokaler, minnesgåvor och prydnadsföremål.


Karin

Vägen till guldsmedsyrket behöver inte vara spikrak. Det är Karin ett talande exempel på. Efter många år inom hotell-, turism- och affärsresebranschen bytte Karin bana helt. Med inspiration från sin far började hon arbeta med silversmide och tog därifrån steget att utbilda sig till guldsmed på Dackeskolan i Mjölby. Sedan 2022 är Karin lärling hos Rutil och under 2024 siktar hon på att avsluta med gesällprov.


Beneton

Längst in i personalrummet, på en mysig filt i fåtöljen. Eller längst ut i butiken, för att välkomna kunderna. Där finns Beneton, en riktig liten mästare på att skapa långvariga kundrelationer. Hans hantverksskicklighet är väl inget att skryta med, men det kompenserar han med desto mer charm och kärlek. Ibland uppträder han också som modell för våra smycken.


Bentley

Med ett så prestigefyllt namn vill det till att man kan uppföra sig passande på jobbet. Särskilt när det handlar om kundvård. Därför går nykomlingen Bentley nu sin lärlingsutbildning under Beneton – vår mästare på kundrelationer. Bentley har redan lärt sig grunderna för trevligt bemötande och hur man lockar fler kunder från en strategisk plats i skyltfönstret.

Följ oss i sociala medier!