En kort historia om lång tradition och en stark vision

Rutil Jewelry | Historia

”En vacker höstdag år 2014 knackade jag på hos Rolf Carlsson i Guld & Gravyr Ateljén på Nygatan i Linköping för att fråga om det möjligen fanns något jobb för en guldsmed. Rolfs svar blev minsann en överraskning: ”Du kan väl komma tillbaka i morgon och prova på att jobba här, så får vi se …”

Så fick det bli. Efter 50 år i branschen hade Rolf börjat fundera på att dra sig tillbaka och överlåta verksamheten, om han hittade rätt person. Efter fyra års utbildning och ytterligare fyra år som anställd guldsmed drömde jag om att starta eget för att kunna förverkliga mina egna idéer. Och nu hade vi funnit varandra, Rolf och jag.

Jag trivdes otroligt bra hos Rolf och förstod att han uppskattade att jag fanns där. Bara några månader senare, den 1 april 2015, fick jag förmånen att ta över det anrika företaget och starta Rutil Jewelry. Rolf blev min mentor och det kändes verkligen tryggt.

I en tid när allt mer produceras industriellt känner jag stor stolthet över att vara guldsmed och föra den genuina hantverkstraditionen vidare. Och tillsammans med erfarna och skickliga medarbetare blir glädjen ännu större.”

Louise Nilsson


Om Rutil

Rutil är vårt namn. Rutil är också ett mineral som består av titandioxid. Mineralet kvarts med inneslutningar av rutil är en eftertraktad ädelsten, med en alldeles speciell skönhet – som fina skimrande strålar av guld. Just så vill vi att du ska stråla av glädje och skönhet när du bär ett personligt smycke, skapat av oss på Rutil Jewelry.

Följ oss i sociala medier!